BEMUTATKOZÁS

GYIMÓTHY GÁBOR

GyG_kiáll_1Teológus, mentálhigiénés szakember, grafológus, művészetterapeuta.

1972-ben születtem Budapesten. Alapvégzettségem szerint teológus vagyok. Tanulmányaimat az Esztergomi Hittudományi Főiskolán és a Pázmány Péter Hittudományi Akadémián végeztem 1990 és 1997 közt. 1997 és 2003 közt római katolikus lelkészként működtem. Kora diákéveimtől komolyan foglalkoztat az EMBER megismerése. 1998-2000-ig grafológiát tanultam a Grafológiai Intézetben. 2005 óta grafológus–tanárként tevékenykedem Budapesten a Lukács Oktatási Központban. 2002 és 2005 közt a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében mentálhigiénés- szakember képesítést szereztem, majd 2007 és 2010 között a Pécsi Tudományegyetemen az orvosi és a művészeti kar közös szerevezésében működő képzésben művészetterapeutaként képződtem. Itt művészetterapeuta képesítést kaptam. 2002 óta vezetek meditációs, önismereti csoportokat. 2005-2013 közt egy egyetemi kollégium igazgatójaként dolgoztam Budapesten.

2013-ban az önismereti segítő tevékenység, oktatás és az alkotó munka felé fordítottam figyelmemet. 2013 őszén elindítottam Budapesten egy kísérleti műhelyt, ahol a művészeti alkotó tevékenység, a kreatív alkotó kedv és önismereti munka találkozhat. Itt működtetem művészetterápiás és tréning csoportjaimat. Tevékenységemben és a mindennapjaimban egyre hangsúlyosabb helyet és szerepet kap a ZENE és a KÉP viszonya, melyhez sok inspirációt kaptam és kapok családomtól, barátaimtól, tanáraimtól.

Teológiai tanulmányaim kezdetén ragadott meg a rajzolás, festés ellenállhatatlan ereje. Máig emlékszem az első tubus sötét-sárga olajfesték illatára…azóta tudom, milyen az alkotás illata. Tollrajzokat, olajképeket készítek, néha kiállítom őket. Ez egy-két perc ünneplést jelent. Igazából a vászon előtt történik minden és a szobákban, a személyes terekben, ahol a mindennapi élet részévé válik egy kép(em).
Azt gondolom, hogy egy találkozásban, egy párbeszédben, a JELENLÉT – ben zajlik életünk. Ehhez a beszélgetéshez használhatunk szavakat, írást, képeket, érzéseket, fohászt, mozdulatot – mikor melyikre van szükség.

TOVÁBBI OLDALAK:

Művészetterápia – muveszetterapia.hu

Alkotásterápia – alkotasterapia.hu

ELÉRHETŐSÉGEM:

06 30 391 8004

gyimog@gmail.com